מדריך| לחמניות מקמח מצות לפסח

רעבים? לא יודעים מה לבשל? בואו למצוא את המתכונים הכי שווים!
שלח תגובה
קנדיס
דרגה 40
דרגה 40
הודעות: 6464
הצטרף: 04 יוני 2018, 16:15
מין: נקבה

מדריך| לחמניות מקמח מצות לפסח

#1

שליחה על ידי קנדיס » 06 אפריל 2020, 15:49

פסח כבר ממש ממש כאן, ואחרי שנפתרנו מהחמץ, מי אמר שאי אפשר ליהנות מלחמניות טעימות תוצרת בית?
מתכון קל, פשוט ומהיר לכבוד החג!


רמת בישול: קלה
חלבי\בשרי: חלבי
זמן הכנה: 40 דקות

מצרכים:
2 כוסות מים
2\1 שמן זית\שמן תירס
קליפה מגוררת מלימון שלם אחד
1 כפית שטוחה של מלח דק
פלפל שחור (לבחירה)
2 כוסות קמח מצה
6 ביצים
מלח גס (לבחירה)

אופן ההכנה:

לחממם תנור ל200 מעלות.

לשפוך לסיר את 2 כוסות המים, 2\1 שמן (זית\תירס), את הקליפה המגוררת של הלימון, קצת מלח ופלפל (פלפל לבחירתכם) ולערבב בזמן המתנה לתחילת רתיחה (שרק מתחיל לבעבע).

שכזה מתחיל לרתוח, מכבים את האש ומוסיפים את קמח המצה ומערבבים. אחת אחת מוסיפים את הביצים לתערובת תוך כדי בחישה, עד לקבלת תערובת אחידה.

מרטיבים את הידיים מעט, ומתחילים ליצור כדורים לא גדולים מדי (הלחמניות לא אמורות להיות גדולות מדי) ומניחים בתבנית במרחק ארבע סנטימטר.

לבחירה, אתם יכולים לפזר מעט מלח גס מעל הלחמניות.

אופים את הלחמניות במשך 40 - 50 דקות, עד שהן מוכנות.

תמונה
(הלחמניות שאני הכנתי)
בתיאבון וחג שמח!
תמונה
תודה לארנב המוכשרת על החתימה המושקעת והמהממת!
"הדבר היחיד שגרוע יותר מלהיות עיוור הוא לראות ללא חזון"
(הלן קלר)

מדונה
דרגה 20
דרגה 20
הודעות: 1444
הצטרף: 22 ספטמבר 2018, 08:38
מין: נקבה

#2

שליחה על ידי מדונה » 07 אפריל 2020, 09:02

תודה על המתכון, אני אנסה :)
חג שמחח!!
תמונה
לחיות זה אחד הדברים הנדירים ביותר, רוב האנשים פשוט קיימים" 💙
~אוסקר ווילד


בשביל לעקוב אחריי בגלרייה לחצו כאן



¯\_(ツ)_/¯

lihil
דרגה 25
דרגה 25
הודעות: 2425
הצטרף: 17 אוגוסט 2019, 16:23
מין: נקבה

#3

שליחה על ידי lihil » 08 אפריל 2020, 18:00

קנדיס כתב:
06 אפריל 2020, 15:49
פסח כבר ממש ממש כאן, ואחרי שנפתרנו מהחמץ, מי אמר שאי אפשר ליהנות מלחמניות טעימות תוצרת בית?
מתכון קל, פשוט ומהיר לכבוד החג!


רמת בישול: קלה
חלבי\בשרי: חלבי
זמן הכנה: 40 דקות

מצרכים:
2 כוסות מים
2\1 שמן זית\שמן תירס
קליפה מגוררת מלימון שלם אחד
1 כפית שטוחה של מלח דק
פלפל שחור (לבחירה)
2 כוסות קמח מצה
6 ביצים
מלח גס (לבחירה)

אופן ההכנה:

לחממם תנור ל200 מעלות.

לשפוך לסיר את 2 כוסות המים, 2\1 שמן (זית\תירס), את הקליפה המגוררת של הלימון, קצת מלח ופלפל (פלפל לבחירתכם) ולערבב בזמן המתנה לתחילת רתיחה (שרק מתחיל לבעבע).

שכזה מתחיל לרתוח, מכבים את האש ומוסיפים את קמח המצה ומערבבים. אחת אחת מוסיפים את הביצים לתערובת תוך כדי בחישה, עד לקבלת תערובת אחידה.

מרטיבים את הידיים מעט, ומתחילים ליצור כדורים לא גדולים מדי (הלחמניות לא אמורות להיות גדולות מדי) ומניחים בתבנית במרחק ארבע סנטימטר.

לבחירה, אתם יכולים לפזר מעט מלח גס מעל הלחמניות.

אופים את הלחמניות במשך 40 - 50 דקות, עד שהן מוכנות.

תמונה
(הלחמניות שאני הכנתי)
בתיאבון וחג שמח!
תודה רבה על המתכון
אכין אותו היום :)
תמונה
תודה רבה לשלמה1עם1עצמי וגם ל YONATAN
על החתימות!
''מכה עוברת מילה נשארת''
למפעל שלי:
viewtopic.php?f=25&t=12808
[+] גוגלני
תמונה

שלח תגובה

חזור אל “מדריכי אוכל ומתכונים”